28 juni 2013

Mmm... cronuts


Ooit al gehoord van cronuts? Nog niet waarschijnlijk, maar daar kan verandering in komen binnenkort. Nu, de kans is klein dat cronuts de nieuwe cupcakes worden, maar over de plas weekte het toch een pak reacties los. In New York, het mekka van trendy gebak, was het onlangs een flinke hit en nu sijpelt het ook door in andere state. Dominique Ansel, een bekende bakker uit Manhattan, vond er niets beters op dan een donut te maken met het deeg van een croissant. Vettig boeltje is het eerste wat u en ik denken, maar de Amerikaanders zijn er zot van. Elke morgen is hij uitverkocht en de cronuts worden zelfs online doorverkocht voor het achtvoudige. Het zelf proberen zal moeilijk lukken, want Ansel sleutelde een tijdje aan het recept om het helemaal goed te krijgen. De roze suiker en de vanille binnenin maakt het helemaal af. Enfin, hij heeft er ondertussen een patent opgenomen dus wie het zelf eens wil proeven zal naar zijn populaire bakkerij in Soho moeten of wachten tot het spel wereldwijd gecommercialiseerd wordt. Uw hart- en bloedvaten zijn bij deze gewaarschuwd.

Geen opmerkingen: