Ooit
al gehoord van cronuts? Nog niet waarschijnlijk, maar daar kan verandering in
komen binnenkort. Nu, de kans is klein dat cronuts de nieuwe cupcakes worden,
maar over de plas weekte het toch een pak reacties los. In New York, het mekka
van trendy gebak, was het onlangs een flinke hit en nu sijpelt het ook door in
andere state. Dominique Ansel, een bekende bakker uit Manhattan, vond er niets
beters op dan een donut te maken met het deeg van een croissant. Vettig boeltje
is het eerste wat u en ik denken, maar de Amerikaanders zijn er zot van. Elke
morgen is hij uitverkocht en de cronuts worden zelfs online doorverkocht voor
het achtvoudige. Het zelf proberen zal moeilijk lukken, want Ansel sleutelde
een tijdje aan het recept om het helemaal goed te krijgen. De roze suiker en de
vanille binnenin maakt het helemaal af. Enfin, hij heeft er ondertussen een
patent opgenomen dus wie het zelf eens wil proeven zal naar zijn populaire
bakkerij in Soho moeten of wachten tot het spel wereldwijd gecommercialiseerd
wordt. Uw hart- en bloedvaten zijn bij deze gewaarschuwd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten