19 juni 2013

Le(t's) go!

We zeggen het niet alleen omdat we er zelf compleet zot van zijn, maar Lego is hot dezer dagen. Sinds enkele jaren zijn ze meegestapt in verschillende succesvolle filmfranchises, waaronder die van Harry Potter en Star Wars, dat naast de klassieke bouwdozen ook games en animatiefilms voorbracht. Het kon dan ook niet lang duren vooraleer Lego zelf een volwaardige Hollywoodprent kreeg. Niettemin dateren de plannen al van 2008, maar groen licht kwam er pas eind 2011. De animatie wordt verzorgd door het Australische Animal Logic, dat al bijna 20 jaar actief is in Hollywood en sinds hun eerste productie Happy Feet exponentieel gegroeid is.

Phil Lord en Christopher Miller, die samen schreven aan How I Met Your Mother, 21 Jump Street en Cloudy with a Chance of Meatballs, namen het project onder handen. Voor de stemmen trokken ze ook alles uit de kast. Zo krijg je onder meer Will Ferrell, Liam Neeson en Morgan Freeman te horen.

The LEGO Movie brengt het verhaal van Emmet, een doorsnee Lego-figuurtje dat het niet moet hebben van extravagante outfits of blitse voertuigen. Hij wordt verkeerdelijk aanzien voor de uitverkorene in een soort 'Kung Fu Panda meets The Fellowship of the Ring' om zich klaar te maken voor een epische queeste om een nietsontziende vijand tegen te houden, die van plan is om de flexibele wereld en het universum –jawel- vast te lijmen. De film lijkt op het eerste zicht doorspekt van flink wat actie, humor én de nodige dosis zelfrelativering.

The LEGO Movie verschijnt op 26 februari 2014 bij ons in de zalen. Vandaag werd een eerste teaser gelanceerd.


Geen opmerkingen: