05 februari 2012

Teevee: Touch

Een tv-show uit de grond stampen kost handenvol geld, niet in het minst de productie, maar ook de marketing ervan. Daarom is het in deze crisistijden bijna een noodzaak om het slim aan boord te leggen. Televisiestudio Fox besloot dan ook een opmerkelijke strategie toe te passen voor Touch, een splinternieuw programma waarvoor ze hun topgoudhaantje van het afgelopen decennium konden strikken, Kiefer Sutherland. De pilootaflevering werd uitgezonden bijna anderhalve maand voordat het effectieve seizoen van start gaat. Ook bij Glee werd een gelijkaardige preview op poten gezet, waarbij er ondanks teleurstellende cijfers toch een heuze buzz ontstond, zodat het eerste seizoen van meet af aan toch een geweldig schot in de roos werd.

In Touch speelt Sutherland de getormenteerde weduwnaar Martin Bohm, wiens vrouw omkwam op 9/11. Hun zoon Jake is elf jaar en heeft nog nooit een woord gesproken. Niet alleen leeft hij compleet in zijn eigen wereld, maar staat hij het niet eens toe dat zijn vader hem ook maar aanraakt met één vinger. Hij is echter geobsedeerd door cijfers, patronen en wiskunde. Bohm begrijpt er geen snars van, maar op een dag zorgen enkele wereldwijde gebeurtenissen ervoor dat hij toch een soort connectie maakt met de jongen. Maar algauw ontdekt Bohm dat het niet zomaar cijfers zijn, maar een onderdeel van een alles voorzienend natuurfenomeen dat zijn leven compleet overhoop gooit.

Fox schakelde voor Touch regisseur Tim Kring in die met Heroes geweldig kon inspelen op oorzakelijk verband. Met Touch schakelt hij een versnelling hoger en dat resulteert in een al bij al briljante pilot, dat voor één keer bulkt van knappe plotlijnen en cijferfetisjisten een dikke smile zal opleveren. Geen idee of de reeks, die overigens begint in maart en voorlopig slechts drie afleveringen telt, ook binnenkort bij ons te zien zal zijn, maar het is in elk geval de moeite om mee te pikken.

Geen opmerkingen: