05 mei 2011

Opening Disney Store Antwerpen

Vanmorgen werd om 11 uur de eerste officiële Disney-winkel in de Benelux geopend. Het nieuwe filliaal, dat gevestigd is op de Meir, kreeg dinsdagavond al pers en BV's over de vloer. Komende zaterdag 7 mei staan er nog heel wat activiteiten op het programma met ondermeer optredens op de Antwerpse Groenplaats. De geduldige aanwezigen werden vanmorgen beloond met vlagjes en Mickey-oortjes. Opvallend veel volwassenen en enkele diehard Disney-fans, die -eenmaal in de winkel- zich letterlijk en figuurlijk vergaapten aan de magie van Disney.

Exclusieve merchandise
Stipt om 11 uur ging de deur feestelijk open. Mickey Mouse, Minnie Mouse en Fleur, de jonge winnares van Disney Channel, mochten de deur plechtig openen met een gigantische sleutel. Elke dag zou er een gelijkaardig ritueel plaatssvinden om de deuren te openen. Er is zelfs een sluitingsceremonie, waardoor je zeker de winkel met een smile op je smoel verlaat. 

De winkel op de Meir presenteert exclusieve merchandise-artikelen van Disney én brengt de populairste personages en verhalen tot leven. Over 1.000 m² en twee verdiepingen vind je allerlei knuffels, dvd's, gadgets en kleertjes voor jong en euhm, minder jong. Fans van Toy Story, Cars, de Disney-prinsessen en zelfs Spider-Man kunnen zich helemaal uitleven in aparte rekken. Een aantal standen kregen een speels karakter mee, met boodschappen en zelfs doorkruipmogelijkheden. Opvallend ook veel oog voor detail, want zelfs de blauwe trappen kregen een glinsterend tintje aangemeten. Een knappe winkel, inderdaad, maar wie ooit in de Disney Store in New York is geweest, weet pas écht hoe verfijnd die heerlijke commercie van Disney kan zijn.

Interactieve magie
Disney trekt voor hun nieuwe generatie Disney Stores duidelijk de interactieve kaart. Op de bovenverdieping werd immers een kleine bioscoop geïnstalleerd waar de kinderen filmfragmenten kunnen kiezen en er animatie voorzien wordt. Op die manier is er ook ruimte voor allerlei feestjes. Verder is er een soort van magische interactieve spiegel waarmee de kleine prinsesjes een tijdje zoet zijn. Ook op de houten bomen in de wandelgangetjes worden er fragmenten geprojecteerd.

Opvallend veel Engelstalige medewerkers, die volgens de verantwoordelijken voorbereid zijn om zo de instroom aan buitenlandse toeristen te verwerken. Heel wat Disney-afgevaardigden ook en niets dan blije gezichten. De opening zelf verliep geordend en bijzonder strak. Enig minpunt is dat moeders met buggy's veel plaats dreigen in te nemen, maar da's eigenlijk in elke winkel zo. Er zou ook een lift voorzien zijn, maar die was vandaag nog niet actief.

Komende zaterdag wordt er opnieuw heel wat volk verwacht. Het feestweekend wordt dan ook op gang getrokken met optredens van Brahim en Disney Channel-presentatoren Dean en Sita op de Groenplaats. Ook Mickey en Minnie zijn van de partij.

De Disney Store vind je op de Meir 41 in Antwerpen en is zes dagen op zeven open. Ga zeker eens een kijkje nemen! 't Is dik de moeite!



Met dank aan Disney voor enkele foto's.

1 opmerking:

Sharona R. zei

Ik zou graag ook een Disney store in Nederlands willen openen. Zou ik me op weg kunnen helpen? Ik weet namelijk niet echt waar ik precies daarvoor moet zijn en beginnen.

Met vriendelijk groet,

Sharona
shar0na@live.nl