18 februari 2011

Asociale media (2)

Sinds zondag heeft Vlaanderen er een nieuwe hype bij. Althans, als we de media mogen geloven. De eerste aflevering van De Ronde zag er inderdaad veelbelovend uit, maar de gecreëerde hypes achteraf hoeven voor mij helemaal niet. Op Het Nieuwsblad.be bijvoorbeeld hadden ze het afgelopen week serieus zitten.

Maandag: West-Vlaamse vip nu al de ster van 'De Ronde'.
Volgens de online versie van de krant lijkt het nu al een onmogelijke zaak dat de shitload aan Vlaamse getalenteerde acteurs en actrices het nevenpersonage van Dieter De Leus een topprestatie gaan neerzetten.

Maandag: Ons tv-rapport
Ohlala, 10/10, en wat een grondige analyse: "Zowat élke Vlaamse acteur met een beetje talent doet mee; Jan Decleir kon zich niet vrijmaken omdat hij het te druk had met het uitschijten van kuchende toeschouwers in het theater." Netjes.

Maandag: De Ronde: schitterend of afschuwelijk?
En ze krijgen er maar niet genoeg van. Een gulden middenweg is er niet eens. Je vond het ofwel erg slecht of bangelijk goed. Niemand geeft er een fuck om, maar toch wordt de mening van de doorsnee Vlaming gevraagd.

Dinsdag: 1,9 miljoen kijkers en toch veel kritiek voor 'De Ronde'
Vergeet BHV of de N-VA, in de boventitel van het stukje staat: 'Fictiereeks verdeelt Vlaanderen'. En in de tekst: 'Het is altijd prettig om 's morgens bij de koffie de reacties op een nieuw tv-programma te zien verdampen.' Serieus, reacties die verdampen? De rest van het artikel probeert een verklaring te zoeken waarom de mensen het slecht zouden kunnen vinden. Logisch redeneren, anyone?

Dinsdag: Word fan op Facebook van 'Da meen dje nie'.
Ja, lap, HNB gaat es crossmediaal doen. 'Om niets te missen van alle weetjes rond de serie lanceren we de Facebookpagina. Word lid!' *zucht*


Donderdag: 'Da meen dje ni' is overal.
Vergeet de regeringscrisis: hierover moéten we het over hebben met z'n allen. 'Onsterfelijke oneliner!' 'Zelfs Peter -ik ben homo, maar ik weet het zelf nog niet- Vandeveire heeft het opgepikt!' 'Komt het nog terug?'
Enfin, met het Facebookprofiel speelt HNB handig in op de moderne media, maar is dit soort nieuwsvervuiling niet een beetje van het goede te veel aan het worden?

1 opmerking:

elke zei

Duidelijk een ergernisdagje achter de rug. Ik heb er in alle geval hartelijk om moeten lachen.