05 december 2010

Nine 2 see @ Gent

Voor wie zelden in Gent komt en er dan nog enkel de Veldstraat doorloopt, vind je hieronder enkele topadresjes, boordevol geweldige gadgets en fantastische vintagespullen:

1. Axeswar Design
Topwinkel waar trends geboren worden. Veel import en geweldig originele én bruikbare spulletjes voor in huis. Wie hier geen cadeautips haalt, vindt er nergens meer. Je vindt al heel wat van hun aanbod in hun online shop. Vlot bereikbaar en overzichtelijke winkel.
Axeswar Design - Gebroeders Vandeveldestraat 3 - 9000 Gent

2. Huiszwaluw
Gezellige zaak waar je veel kleurrijke vintagespulletjes vindt. Sfeervol materiaal, niet altijd goedkoop, maar zeker de moeite om eens binnen te springen.
Huiszwaluw - Jan Breydelstraat 33 - 9000 Gent 

3. The Fallen Angels
Noemen zichzelf een snuisterparadijs en dat mag je letterlijk nemen. Classic vintage zonder veel poeha. Veel new vintage, maar ook duizenden exclusieve retrospulletjes, antiek en klassieke kitsch. Hier kan je uren slijten.
The Fallen Angels - Jan Breydelstraat 31 - 9000 Gent

4. Achter de maan
Bijzonder kleurrijke accessoireswinkel met bijzondere juwelen en geweldig leuke hebbedingetjes. Did I mention kleurrijk as in blindmakend kleurrijk? Er is ook een winkel in Antwerpen en Turnhout.
Achter De Maan - Bennesteeg 18 - 9000 Gent

5. Spoonful of Sugar
Miniscuul winkeltje in de Bennesteeg -naast de fancy kinderschoenenwinkel Aap.Noot.Mies- dat creatieve kinderkleding aanbiedt en ook leuke kinderspulletjes. Wat aan de dure kant, maar heel leuk materiaal.
Spoonful of Sugar - Bennesteeg 1b - 9000 Gent

6. Dille & Kamille
Waarschijnlijk de meest commerciële winkel in het lijstje, maar is door zijn uitgebreid aanbod zeker een bezoek waard, zeker voor keukenfreaks.
Dille & Kamille - Hoornstraat 15 - 9000 Gent

7. The Mouse House
Deze onofficiële Disney-winkel is een aardig alternatief voor de originele Disney-store, die het dichtst in Londen en Parijs gelegen zijn. Midden 2011 opent er wel een filiaal in Antwerpen. The Mouse House ligt wel wat afgelegen, maar is voor de echte Disney-fans best een ommetoerke waard.
The Mouse House - Nederkouter 118 - 9000 Gent
http://www.themousehouse.be/

8. Tierenteyn Mosterd
Misschien een vreemde naam in dit lijstje, maar de winkel alleen al is een bezoekje waard. In het ouderwetse kader stap je regelrecht de jaren 1900 binnen. Tierenteyn biedt overigens een geweldig aanbod aan ambachtelijk bereide mosterd.
Tierenteyn - Groentenmarkt 3 - 9000 Gent
http://www.tierenteyn.be/

9. Huis Annick Van Wesemael
Floriste, auteur, maar bovenal iemand met ongelooflijk veel smaak. Annick Van Wesemael doet je binnenstappen in de fifties. Niet altijd even goedkoop, maar wel een indrukwekkende collectie aan klassieke maar nooit ouderwetse retrohebbedingen.
Huis Annick Van Wesemael - Recollettenlei 2 - 9000 Gent
http://www.annickvanwesemael.be/

Op het todo-lijstje staan nog enkele leuke adresjes, maar wie tips heeft, mag die hier gerust droppen...

2 opmerkingen:

elke zei

Moet dringend naar Gent, was The fallen angels vergeten. Heerlijk winkeltje. En dat ernaast ook.
Ik ga je tips ter harte nemen en eens langsgaan.

Unknown zei

Ik kan de tip voor Axeswar Design (en ook www.AxeswarDesign.be) alleen maar 100% beamen. Ik vind hier al jaren aan een stuk de knapste verlichting en de leukste geschenken. Ook voor deze Kerst ga ik me er weer eens goed laten gaan.